I Tjing op Ibiza: Tijdens I TJING OP IBIZA: veranker in je Ware Zelf, je levensbestemming

Tijdens I TJING OP IBIZA is alles erop gericht om jou te verankeren in je Ware Zelf, je levensbestemming.   

Veel van ons hebben grote wensen, dromen en verlangens, maar op een of andere manier keren we terug naar oude patronen die ons grootste verlangens en dromen juist in de weg staan. Patronen en knopen die diep in ons innerlijke bedrading huizen.

Door gebruik te maken van de unieke integratie van het ND-model™ met Wen Wang Gua leer jij tijdens deze driedaagse training die innerlijke knopen op te sporen, te duiden en vervolgens los te laten.

Ideaal voor: coaches, therapeuten, acupuncturisten, en iedereen die verdiept inzicht wil in de eigen levensbestemming.

Het ND-model™

Soms willen we zo graag veranderen, een nieuwe weg inslaan, maar het lukt niet. Hoe komt dat toch? Vanuit de taoïstische filosofie geloven we dat je naast je fysieke lichaam ook een emotioneel en geestelijk lichaam hebt. Welke informatie kun je uit deze verschillende lagen halen. Wie ben jij? Wat motiveert jou? Waar liggen jouw potenties en je blokkades?Het ND-model is de revolutionaire verbinding tussen Nine Star Ki-astrologie en de I Tjing. Hiermee breng je het verborgen potentieel van ieder mens en diens veranderingsprocessen aan het licht. 

Wenwang Gua

De Wuxing 五行, beter bekend als de Vijf Elementen, zijn in het Westen al aardig ingeburgerd. Wie zich bezighoudt met Feng Shui, Chinese astrologie of Chinese voedingsleer en geneeskunde zal ze regelmatig tegenkomen. Minder bekend is de toepassing van de Wuxing bij het gebruik van de Yijing, en dat terwijl deze combinatie al meer dan tweeduizend jaar in China wordt toegepast. Deze methode staat bekend als Wenwang Gua 文王卦, het is een methode die sterk verbonden is met Chinese astrologie en andere voorspeltechnieken uit het oude China.

Naast de Vijf Elementen wordt er bij Wenwang Gua gebruikgemaakt van de Stammen en Takken van de Chinese kalender, en de combinatie van dit alles levert een schat aan informatie op die je kan gebruiken voor het interpreteren van een antwoord van de Yijing. De tekst van de Yijing wordt niet gebruikt; alle inzichten zitten verborgen in het hexagram en de vele lagen die er via Wenwang Gua in te ontdekken zijn. De Vijf Elementen laten de dynamiek zien die in het hexagram verborgen is; relaties tussen de trigrammen, de lijnen en hexagrammen worden zo zichtbaar en vertellen je welke bewegingen er plaatsvinden in de situatie waarvoor je de Yijing hebt geraadpleegd. Als een hexagram een plaatje is, een afbeelding van een situatie, dan komt door de Vijf Elementen die afbeelding tot leven. Vooral bij relatievraagstukken zijn de Wuxing een waardevol instrument, maar ook bij algemenere vragen kunnen ze nuttige informatie geven.

De training

In deze driedaagse training leer je hoe je het ND-model verbindt met Wenwang Gua, en hoe dit in detail inzicht geeft in je levensprocessen.

Dag 1 

DE KRACHT VAN DE I TJING

Je komt 09:00 aan bij de villa. Er staat koffie, thee, en een heerlijke dag voor je klaar. We leren elkaar onder het genot van een prachtige zon en ruisende palmbomen kennen. Bij het zwembad, in de buitenlucht, staat de trainingsplek klaar, een lange tafel in de schaduw en omringt met natuur. Je zet je spullen in je prachtige suite, ontmoet je kamergenoot, snuift de omgeving op. En je weet: dit wordt een prachtige training.   

De eerste dag is gewijd aan het bronboek van Taoïstische wijsheid, en waarop de hele training is gestoeld: de I Tjing, het boek der veranderingen. De I Tjing toont je de wereld als een dynamisch geheel waarin alles nauw met elkaar verbonden is, en waarin niets zonder reden gebeurt. Zoals ook jouw geboorte en bestaan niet zonder reden zijn; je hebt een bestemming

Op basis van je geboortedatum leer je vandaag de bouwstenen van de I Tjing kennen – Yin en Yang, de 5 Elementen, 8 trigrammen. En hiermee komen in ruwe vormen ook alvast je geboortepatronen aan het licht, je karakter, persoonlijkheid en ook je ‘masker’.  Wat leeft er verborgen in je patronen? Wat is je unieke kracht, wat is je talent? Welke emotie zweeft voortdurend door je systeem, soms als hulp,  maar dikwijls als remmende aanwezigheid?

Dag 2 

ND MODEL

Over het dal straalt de opkomende zon. Een bijzondere dag, want op deze tweede dag van de training gaan we de I Tjing verbinden met Nine Star Ki-astrologie (het ND-model). Met dit model krijg je ondermeer loepzuiver je levensthema te zien, en nog vele andere zaken, maar vooral ook op welke wijze je (voor)ouders een rol spelen in je levenskeuzes. We zijn allemaal verbonden met onze familie, met de patronen van onze voorouders. En deze patronen hebben soms een belemmerende uitwerking op ons leven.   

Door de kalender los te laten op het ND-model leer je hoe repeterende situaties ontstaan, zoals ziektes, calamiteiten en fricties in een levensloop. En hoe je deze situaties holistisch kunt verbinden met ‘familie-lijnen’. 

Na deze dag heb je op basis van je eigen levensverhaal verdiept inzicht gekregen in de I Tjing en hoe je haar symbolen – de trigrammen en hexagrammen – inzet om je innerlijke bedrading te begrijpen en daarin effectieve veranderingen door te voeren. 

Dag 3 

WENWANG GUA

Na het ontbijt nemen we plaats aan de trainingstafel, buiten in de stralende zon. De laatste dag is aangebroken, en ze is het summum van de training. We bouwen verder op de kennis van afgelopen dagen, maar nu met de kers op de taart: de integratie van het ND model met Wenwang Gua. 

Dit systeem uit de I Tjing is nauwelijks bekend in het Westen, en door dit systeem te verbinden met het ND model krijg je een intens overzicht van iemands leven. Je kunt zaken als werk, gezondheid, financiën en relaties griezelig accuraat voorspellen en duiden. Deze integratie maakt dat je als een peillood de diepten van je eigen (of andermans) energetische opmaak kunt aftasten. En loop jij of iemand anders ergens tegen aan, dan ligt daar panklaar ook het antwoord op je te wachten.

We verbinden de kennis van afgelopen dagen –  Yin en Yang, de 5 elementen, 8 trigrammen en 64 hexagrammen – tot een levend en kosmisch geheel, waardoor jij je persoonlijke levensbestemming vindt en verankert.

De kennis die je tijdens deze training krijgt is niets dan revolutionair en zal voor de eerste keer gepresenteerd worden op Ibiza. Na de training kan je haar effectief inzetten in je praktijk en leven.  

Wil je nóg meer weten over deze training? Kijk dan naar het filmpje van Harmen hierover: I Tjing op Ibiza – YouTube.

Wij zien ernaar uit om onze kennis te delen met je.

Johannes Bloemsma & Harmen Mesker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.