Yijing Astrologie: Karakter, aanleg en levensloop volgens het Chinese Boek der Veranderingen

Als bekendste wijsheidboek uit China kent de Yijing, het Chinese Boek der Veranderingen, al decennialang een trouwe aanhang in het Westen. Het boek helpt menigeen als situaties ondoorzichtig zijn, er besluiten moeten worden genomen of er aanvullende objectieve informatie wordt verlangd voor een juiste handelwijze. In China is de toepassing van de Yijing echter veel uitgebreider, en wordt het boek gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde, bij Feng Shui, als aanvulling op de vele mantische technieken die China van oudsher kent, voor het vinden van de juiste zaken- en huwelijkspartner, en voor het analyseren van het karakter en de levensloop van individuen.

Tijdens de Ming-dynastie (1368-1644) is voor dit laatste het Heluo Lishu-systeem ontwikkeld. Heluo Lishu, ‘De Principes en Nummers van de He en Luo rivierdocumenten’, transformeert een Chinese horoscoop naar meerdere hexagrammen, de zeslijnige figuren bij elk hoofdstuk van de Yijing, welke vervolgens inzicht geven in het karakter, de aanleg en de levensloop van de persoon in kwestie. Heluo Lishu geeft voor elk jaar, elke maand, en zelfs elke dag in iemands leven een hexagram wat inzicht verschaft in de betreffende periode uit het leven van de persoon.

Heluo Lishu is geënt op de inzichten van de tweeduizend jaar oude xiangshu-stroming, die de tekst van de Yijing grotendeels terzijde legt en zich meer richt op de hexagrammen. In deze stroming worden aan de hexagrammen allerhande structuren gekoppeld waardoor de Yijing een verbinding krijgt met de Chinese kalender, de Wuxing (‘Vijf Elementen’), de Liu Qin (‘Zes Relaties’) en nog andere systemen die ten grondslag liggen aan de Chinese kijk op de mens en zijn wereld. Al deze systemen spelen een cruciale rol bij Heluo Lishu, en hebben als voornaamste doel vast te stellen of het seizoen van geboorte harmoniseert met de verkregen levenshexagrammen.

Yijing Astrologie is het eerste Westerse boek wat Heluo Lishu op de meest oorspronkelijke manier benadert. Stap voor stap wordt het berekenen van de levenshexagrammen behandeld, en voor het interpreteren van de uitkomst wordt het originele materiaal aangereikt zoals dat in het Chinese bronboek te vinden is. Tevens zijn voor het eerst de belangrijkste teksten voor het interpreteren vertaald uit het Chinees. Hierdoor is uniek materiaal voor het interpreteren van hexagrammen (zoals bijvoorbeeld het hoofdstuk over trigramveranderingen) beschikbaar geworden voor het Westen. Yijing Astrologie geeft zo niet alleen inzicht in het karakter en de levenswandel van de mens, maar vormt tevens een waardevolle aanvulling op het gebruik van de Yijing als orakelboek.

Boekgegevens
Pagina’s: 357
Bindwijze:Hardback (casewrap)
Gewicht:0,91 kg
Afmetingen (cm): 20,96 breed x 27,31 hoog

Kopen:

Klik op onderstaande knop. Betalen kan met creditcard of Paypal. Geen creditcard of Paypal-account? Maak € 45,– (€ 32,50 plus € 12,50 verzendkosten; verzending met track & trace vanuit Amerika) over op Postbankrekening NL58INGB0004815317 o.v.v. ‘Yijing Astrologie boek’. Stuur vervolgens een mailtje met je adresgegevens naar harmen@i-tjing.info, dan zorg ik dat het boek naar je wordt toegestuurd. Meer exemplaren bestellen? Stuur even een mailtje naar het genoemde e-mailadres voor een prijsopgave.

Support independent publishing: Buy this book on Lulu.

Nieuwsgierig naar de inhoud? Download hier een voorproefje.

Reacties zijn gesloten.