Workshop I Tjing Expertise, Amsterdam

Wanneer:
1 juli 2017 @ 11:00 – 17:00
2017-07-01T11:00:00+02:00
2017-07-01T17:00:00+02:00
Waar:
Nourishing Destiny
Burgemeester de Vlugtlaan 309
1063 BN Amsterdam
Nederland
Kosten:
€ 125,--

Tijdens deze workshop leer je hoe je de Yijing (‘I Tjing’ in de Nederlandse schrijfwijze) kunt gebruiken als waardevol hulpmiddel voor het verkrijgen van inzicht in je eigen situatie, en voor het geven van antwoorden op vragen waar je mee worstelt. Je leert de betekenis van de hexagrammen, hun opbouw en de systeempjes die er aan ten grondslag liggen: na deze dag weet je hoe je de trigrammen, de lijnen en alle relaties die ze met elkaar hebben praktisch kunt gebruiken. Ook kijken we naar de tekst van de Yijing, en gaan we in vogelvlucht door de geschiedenis van het boek heen, zodat je niet alleen weet hóe je het gebruikt, maar ook beter weet wát je gebruikt. Het werken met de Yijing wordt zo leuker, speelser en makkelijker. Voor veel gebruikers is het praktisch toepassen van de Yijing en het interpreteren van de verkregen antwoorden niet altijd makkelijk. Deze workshop kan je daar bij helpen en is geschikt voor Yijing-kenners van alle niveaus.

Wie deze workshop volgt krijgt gratis het boek De I Tjing stap voor stap van Harmen Mesker. Tijdens de workshop wordt de I Tjing-vertaling van Richard Wilhelm gebruikt, maar ook andere vertaling zijn welkom.

Deze workshop is onderdeel van de verdiepingsworkshops I Tjing & Nine Star Ki  van Nourishing Destiny.

Over de workshopleider Harmen Mesker
Harmen Mesker bestudeert al meer dan 30 jaar de Yijing, het Chinese boek der Veranderingen. Hij is expert op het gebied van oude Chinese teksten waarover hij regelmatig publiceert. Ook is hij oprichter van het Yijing Centrum Nederland. Harmen Mesker was eindredacteur van de hernieuwde uitgave van de I Tjing van Richard Wilhelm in 2016. In mei 2017 is zijn boek ‘De I Tjing stap voor stap’ verschenen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.