Yijing volgens de Wenwanggua Vijf Elementen Methode

De Wuxing 五行, beter bekend als de Vijf Elementen, zijn in het Westen al aardig ingeburgerd. Wie zich bezighoudt met Feng Shui, Chinese astrologie of Chinese voedingsleer en geneeskunde zal ze regelmatig tegenkomen. Minder bekend is de toepassing van de Wuxing bij het gebruik van de Yijing, en dat terwijl deze combinatie al meer dan tweeduizend jaar in China wordt toegepast. Deze methode staat bekend als Wenwang Gua 文王卦, het is een methode die sterk verbonden is met Chinese astrologie en andere voorspeltechnieken uit het oude China.

Naast de Vijf Elementen wordt er bij Wenwang Gua gebruikgemaakt van de Stammen en Takken van de Chinese kalender, en de combinatie van dit alles levert een schat aan informatie op die je kan gebruiken voor het interpreteren van een antwoord van de Yijing. De tekst van de Yijing wordt niet gebruikt; alle inzichten zitten verborgen in het hexagram en de vele lagen die er via Wenwang Gua in te ontdekken zijn. De Vijf Elementen laten de dynamiek zien die in het hexagram verborgen is; relaties tussen de trigrammen, de lijnen en hexagrammen worden zo zichtbaar en vertellen je welke bewegingen er plaatsvinden in de situatie waarvoor je de Yijing hebt geraadpleegd. Als een hexagram een plaatje is, een afbeelding van een situatie, dan komt door de Vijf Elementen die afbeelding tot leven. Vooral bij relatievraagstukken zijn de Wuxing een waardevol instrument, maar ook bij algemenere vragen kunnen ze nuttige informatie geven.


In deze tweedaagse workshop leer je in detail hoe je de Wenwang Gua methode toepast. In detail behandelt de workshop het volgende:

– de oorsprong van Wenwang Gua
– achtergrond van de Wuxing en hun onderlinge relaties
– de Wuxing bij de hexagrammen, de trigrammen en de lijnen
– …en hoe dit alles het hexagram in beweging brengt
– de betekenis en toepassing van de Jij & Ander-lijnen (shi 世 en ying 應)
– de betekenis en toepassing van de Zes Relaties (liuqin 六親) en de Toegepaste Essentie (yongshen 用神)
– verborgen Relaties: de fushen 伏神 en de feishen 飛神
– toepassing van de Stammen en Takken van de Chinese kalender
liuhe 六合, liuchong 六沖 en sanhe 三合: speciale Takken-combinaties en hun betekenis
xunkong 旬空: de betekenis van Afwezige Takken
– het effect van bewegende lijnen: dongyao 動爻 en jingyao 靜爻
– sterke en zwakke lijnen en hun consequenties
– timing: hoe kies je het juiste moment
– voorbeelden uit de klassieke Wenwang Gua boeken
– leren door oefenen & uitproberen: doen, doen, doen.

Na afloop van deze tweedaagse workshop heb je geleerd hoe de Wenwang Gua methode werkt, welke waardevolle informatie de onderliggende systemen bevatten voor een uitgebreidere duiding van de Yijing, en hoe je deze informatie zinvol kunt toepassen bij het raadplegen. Je hebt er een uniek en krachtig instrument bijgekregen om in de antwoorden van de Yijing diepere betekenissen te ontdekken.

WANNEER: 18 – 19 oktober 2018

WAAR:
Nourishing Destiny
Burgemeester de Vlugtlaan 309
1063 BN Amsterdam

Investering :€ 275,–

Voor opgave klik hier: http://nourishingdestiny.nl/contact-en-aanmelden/

Eén reactie:

  1. Sorry Ik gaf nog steeds geen feedback over de WenWang Gua kursus. Dus even nu. Harmen’s kursus is zeer indrukwekkend. Hij is een begaafde lesgever en ik hoop nog meer kursussen the volgen. Dank voor de kennis🙏

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.