Hoe gebruik je de Neidan Trigram Dobbelstenen?

2 reacties:

 1. dag Harmen, het zal komen omdat ik ’n beginneling ben maar mij is niet duidelijk of je bij de vierde dobbelsteen hetzelfde trigram er bij zoekt of dat dat per toeval hetzelfde trigram heeft. Ik denk het eerste omdat het op je A4 uitleg ook hetzelfde trigram heeft maar weet t niet zeker….
  Wat doe je met drie gedraaide trigrammen?

  • Dag Hanna,

   Een gedraaid trigram is een bewegend trigram, die verandert in een ander trigram, dus daar pak je dan blind een tweede dobbelsteen voor om het vervolghexagram te maken. Heb je in je eerste hexagram maar 1 gedraaid trigram dan kan je het andere (niet gedraaide) trigram overnemen in het vervolghexagram: je pakt een dobbelsteen en legt die op de zelfde manier neer als de niet-gedraaide dobbelsteen in het eerste hexagram.

   Heb je in je eerste hexagram 2 gedraaide dobbelstenen (gefeliciteerd) dan pak je voor elk trigram nóg een dobbelsteen (blind) om daarmee het vervolghexagram te maken.

   Als je voor het vervolghexagram óók 1 of 2 gedraaide trigrammen pakt dan hoef je daar niets mee te doen en draai je ze gewoon tegen de klok in om ze ‘normaal’ te krijgen. Gedraaide trigrammen in het vervolghexagram hebben (vooralsnog) geen betekenis.

   Ik hoop dat het je zo een beetje lukt. Als je nog steeds twijfelt mail me dan met foto’s van een voorbeeld waar je niet uitkomt, dan kan ik het je op die manier uitleggen. Succes!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.